Harlekijn

Jeugdafdeling Harlekijn is de trots van het Winterswijks Muziek Theater: een gezellige, enthousiaste en bovenal talentvolle groep van 40 jeugdleden van 10-18 jaar.

Jaarlijks in maart laten zij onder leiding van muzikaal leider Dennis Weelink en regiseusse Daphne van Ommen zien hoeveel jeugdig musicaltalent er in de Achterhoek verstopt zit.

In 2017 vierden zij hun 10-jarig jubileum met hun eerste echte Broadway-klassieker: Hairspray

Harlekijn is begonnen naar aanleiding van de WMT-opvoering van Joseph in 2006, waarin een grote groep kinderen figureerde. Allemaal werden ze gelijk gegrepen door het muziektheater-virus en zo ontstonden de ideeën voor een jeugdafdeling. Op 19 april 2007 was de oprichting van het Winterswijks Jeugd Muziek Theater Harlekijn een feit.

Intussen zijn een flink aantal bekende Nederlandse musicals én eigen producties ten tonele gebracht. Zij brengen hun uitvoeringen in de kleine zaal van Theater De Storm te Winterswijk. De reacties van het publiek zijn steeds zeer lovend. Harlekijn heeft dan ook het geluk dat er veel talent en enthousiasme bij de deelnemers zit.

Ook bij de huidige WMT-producties figureren nog dikwijls Harlekijners en zijn inmiddels al een flink aantal oud-Harlekijners ivm hun leeftijd doorgeschoven naar het grote WMT.

Harlekijn repeteert op dinsdagavond. Interesse om mee te doen, neem dan contact op via info@wjmtharlekijn.nl .