De leden van het Winterswijks Muziek Theater brengen jaarlijks in november met veel enthousiasme een muzikale theaterproductie op de planken, met vijf voorstellingen in de grote zaal van Theater de Storm. Daar gaat een jaar lang aan wekelijkse repetities aan vooraf, onder leiding van Gerben Kruisselbrink (dirigent), Jasper Korving (regisseur), Kimberley Arends (choreografe) en Dennis Weelink (repetitor).

Door de inzet van vele vrijwilligers kan het WMT gebruik maken van een indrukwekkend decor,  uitgebreide kostuums en andere facetten om het plaatje af te maken. Voor onze voorstelling Anetevka ontvingen wij zelfs de Amateur Musical Award voor ‘Beste Decor’.


leden

producties

voorstellingen

Wie zijn wij


Wij zijn met onze ca. 60 enthousiaste leden en nog vele vrijwilligers achter de schermen, de grootste afdeling van de vereniging WMT.

Wij repeteren iedere donderdagavond van 20.00 uur – 22.30 uur in de Klephoorn (gebouw van De Eendracht aan de Laan van Hilbelink te Winterswijk). Dit zijn afwisselend regie- en koorrepetities, met in de bovenruimte vaak nog solistenrepetities.
Rond de productieperiodes volgen nog extra repetitiedata, vaak in het weekend en worden er dansrepetities georganiseerd.

Zie ook


Kledingverhuur WMT

Het Winterswijks Muziek Theater heeft een jarenlange traditie in musicals en operettes. Door de jaren heen zijn er veel theaterkostuums genaaid en verzameld; van gala-jurk, rokkostuum tot Charles Dickens of Tovenaar van OZ. Losse kledingstukken of complete outfits… het is bij ons te huur. Met een loods van ruim 100m2 beschikken wij over een uitgebreide collectie

Ga naar Kledingverhuur WMT

ClassicWM

Classic WM is een koor, opgericht in september 2010 als afdeling van de vereniging Winterswijks Muziek Theater (WMT) en heeft 40 leden uit de hele oost Achterhoek en de Euregio. Een gezellig en enthousiast koor met ambitie en talent, onder de gepassioneerde leiding van dirigent Emile Engel. Vanuit het WMT ontstond de gedachte voor Classic WM bij leden die aangaven het

Ga naar ClassicWM

Harlekijn

Jeugdafdeling Harlekijn is de trots van het Winterswijks Muziek Theater: een gezellige, enthousiaste en bovenal talentvolle groep van 40 jeugdleden van 10-18 jaar. Jaarlijks in maart laten zij onder leiding van muzikaal leider Dennis Weelink en regiseusse Daphne van Ommen zien hoeveel jeugdig musicaltalent er in de Achterhoek verstopt zit. In 2017 vierden zij hun 10-jarig

Ga naar Harlekijn