Urinetown , de musical * november 2014 *

Urinetown , de musical speelt zich in de toekomst af, waarbij na een droogteperiode van 20 jaar er een ernstig watertekort is. De regering besluit dat privé sanitair verboden is en mensen moeten naar dure openbare toiletten om hun dagelijkse behoefte te doen. Wie naast de legale pot plast, wordt verbannen naar het gevreesde Urinetown. Eigenaar van de toiletten Reinhard Kleinhart vaart wel bij deze wet en leeft in luxe. Een kwestie van goed zakeninstinct dat hij graag ook zijn dochter Lotte bijbrengt.  

De arme bevolking echter is aangewezen om dagelijks hun plasgeld bij elkaar te sprokkelen voor een bezoekje aan de meest ranzigste urinoirs bij toiletbeheerster mevrouw Pennywise. Haar jonge medewerker Bobbie Goud heeft hier genoeg van. Hij spoort het volk aan tot opstand en er ontstaat een ware revolutie. Maar dit wordt moeilijk als hij de liefde vindt.

Ingewikkeld? Wees gerust, Kleine Aagje zal alle vragen voor u stellen bij onze showagent Bikkel, de verteller van dit verhaal, en zijn compagnon Hart. En Bikkel weet niet alleen veel van Urinetown. Zijn specialiteit is namelijk  ‘de mjoesikal’. 

foto 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto 2 foto website 1 groepsfoto WMT (2)

Terug