Winterswijks Muziek Theater

Met ruim 70 enthousiaste leden en nog vele vrijwilligers achter de schermen de grootste afdeling van de vereniging WMT. 

Jaarlijks brengen onze leden in november met veel enthousiasme een muzikale theaterproductie op de planken. Het gaat om vier voorstellingen in de grote zaal van Theater de Storm. Daar gaat een jaar lang aan wekelijkse repetities aan vooraf, onder leiding van  Jasper Korving (regisseur), Dennis Weelink (muzikaal leider) en Tim Aafjes (choreograaf).

Door de inzet van vele vrijwilligers kan het WMT gebruik maken van een indrukwekkend decor,  uitgebreide kostuums en andere facetten om het plaatje af te maken. Voor onze voorstelling Anatevka ontvingen wij zelfs de Amateur Musical Award voor ‘Beste Decor’.

Creatieve leiding

Regie

Jasper Korving

Muzikale leiding

Dennis Weelink

Choreografie

Tim Aafjes

Creatieve ondersteuning

Regieassistente

Lucy Wevers

Productieleider

Manon Keizer

Afdelingen Winterswijks Muziek Theater

Classic WM

Classic WM is een koor, opgericht in september 2010 als afdeling van de vereniging Winterswijks Muziek Theater (WMT) en heeft 40 leden uit de hele oost Achterhoek en de Euregio. Een gezellig en enthousiast koor met ambitie en talent, onder de gepassioneerde leiding van dirigent Emile Engel.

Harlekijn

Jeugdafdeling Harlekijn is de trots van het Winterswijks Muziek Theater: een gezellige, enthousiaste en bovenal talentvolle groep van 40 jeugdleden van 10-18 jaar. Jaarlijks in maart laten zij onder leiding van muzikaal leider Dennis Weelink en regiseusse Merel Spikker zien hoeveel jeugdig musicaltalent er in de Achterhoek verstopt zit. 

Kledingverhuur WMT

Het Winterswijks Muziek Theater heeft een jarenlange traditie in musicals en operettes. Door de jaren heen zijn er veel theaterkostuums genaaid en verzameld; van gala-jurk, rokkostuum tot Charles Dickens of Tovenaar van OZ. Losse kledingstukken of complete outfits… het is bij ons te huur.

Lid worden?

Voor de aanvang van een repetitieperiode (ca. januari-maart) zijn er weer mogelijkheden om lid te worden. Heb je interesse, meld je dan nu aan via ons contactformulier. Dan nemen we contact met je op wanneer je een keer kunt meezingen. Aan de hand van een stemtest kunnen we kijken of en waar er plek in het koor is. Zeker bij de mannen zijn er plaatsen beschikbaar! Als er plek is, draai je eerst 5 weken als aspirant-lid mee om wederzijds kennis te maken. En wie weet sta jij dan volgend jaar ook op het podium!

Repetitie-avond: elke donderdag 20.00 uur – 22.30 uur

Het lidmaatschap bedraagt € 24,75 per maand.