Het Winterswijks Muziek Theater zoekt… Een muzikaal leider

oftewel onze rots in de branding op muzikaal gebied!

Het Winterswijks Muziek Theater:
Is een enthousiaste club amateurs die met passie en op professionele wijze al sinds 1947 muziektheater producties brengt. Jaarlijks staan wij een week lang in Theater de Storm. Onze musicals trekken circa 1.800 – 2.000 enthousiaste bezoekers. Af en toe zijn wij buiten het theater te vinden, zoals in de Steengroeve van 2010 met Jesus Christ Superstar en opnieuw in 2016 met MZN8D. Beide voorstellingen waren volledig uitverkocht en trokken meer dan 10.000 bezoekers. Andere recente musicals zijn:
• 2018: Hair
• 2017: Catch me if you can (primeur in Nederland)
• 2015: West Side Story
De musicals worden met circa 60 leden op de bühne gebracht en met bijna eenzelfde aantal (leden en vrijwilligers) achter de schermen. Het creatieve team van het WMT bestaat naast de muzikaal leider uit Jasper Korving (regie) en Tim Aafjes (choreograaf).

De muzikaal leider:
Is verantwoordelijk voor het muzikale gedeelte van de musical. De rol van de muzikaal leider bestaat op hoofdlijnen uit twee delen: die van koorrepetitor en die van dirigent van het orkest en het koor tijdens de musical. Hij/zij werkt daarbij nauw samen met de regisseur. De musicals worden ingestudeerd met solisten en ensemble-leden die allen lid zijn van de vereniging. Het orkest wordt specifiek afgestemd op de musical en bestaat uit ervaren amateurs en enkele professionals.
Aan het begin van het seizoen neemt de muzikaal leider samen met de regisseur de audities af die de rolverdeling van het seizoen bepalen. Verder is de muzikaal leider verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van de repetities met orkest, ensemble en solisten.
De muzikaal leider zorgt voor een optimaal artistiek resultaat binnen de context van de vereniging. Dit alles in nauwe samenspraak met de andere leden van het creatieve team, de productieleiding en het bestuur. Daarnaast adviseert hij/zij waar nodig bij de keuze van een nieuwe productie die past bij de ambitie mogelijkheden van de vereniging.

Wij zoeken iemand (of twee personen) die:
• samen met het creatieve team, de productieleiding, de leden, het bestuur en de orkestleden een musical op een zo hoog mogelijk niveau wilt maken;
• affiniteit heeft met amateur- en muziektheater, waarbij aantoonbare ervaring een pré is;
• ervaring heeft met de directie van een koor en/of orkest. Het kunnen arrangeren van orkestpartituur is een pré maar geen vereiste;
• beschikbaar is op de donderdagavonden (uitgezonderd vakanties en feestdagen), de orkestrepetities (in het najaar in het weekend), de voorstellingsweek (doorgaans 3e week van november) en twee repetitieweekenden;
• ons bij voorkeur achter de piano kan begeleiden en ervaring heeft met geluidstechniek;
• vanzelfsprekend beschikt over relevante opleiding(en) en/of ervaring(en).

Wij bieden:
• deze prachtige baan van muzikaal leider aan, waarbij het ook mogelijk is om alleen op de positie van koorrepetitor of dirigent te reageren;
• een enthousiaste en gedreven groep mensen met wie je mag/kunt samenwerken;
• een ervaren vereniging die weet wat nodig is om een musical succesvol op het toneel neer te zetten;
• een passend honorarium voor je werkzaamheden en verantwoordelijkheden.

Interesse?
Ben jij onze nieuwe muzikaal leider of zie jij je vanaf komend productiejaar in de rol van koorrepetitor c.q. dirigent? Stuur dan je motivatiebrief en CV vóór 25 oktober naar Bas Coumans, bas_coumans@hotmail.com. In november zullen wij potentiële kandidaten uitnodigen voor een nadere kennismaking. Proefdirectie zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Mocht je nadere informatie willen of vragen hebben, neem dan (bij voorkeur buiten kantoortijden) contact op met Bas op 06-86853544.

Terug