HAIR – Let the sun shine in

HAIR: Let the sun shine in!

In 1967 ging de musical HAIR voor het eerst in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. De voorstelling is ontstaan binnen de hippiecultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika.

Het verhaal gaat over de jonge Claude Hoeperboekauwski die het platteland achter zich laat om zich in de grote stad te melden voor zijn dienstplicht, begint er voor hem een onverwacht avontuur. In Central Park vindt hij aansluiting bij een hechte vriendengroep. Deze hippies relaxen en rebelleren voor wereldvrede en vrije liefde. Ze willen een onbezorgd leven voor iedereen met een gezonde planeet om door te geven aan volgende generaties. Het zijn idealen waar Claus tot nog toe geen mening over had. En dan ontdekt hij ook nog eens de geestverruimende middelen. En natuurlijk de liefde. Vooral heel veel liefde…

Met bekende nummers als ‘Aquarius’, ‘I got Life’ en ‘Let the Sunshine in’, brengt het Winterswijks Muziek Theater de swingende voorstelling ‘HAIR’. Cast en band hebben aan het podium niet genoeg; dus dompelen zij de hele zaal onder in de flowerpowertijd. Na afloop kan er gedanst worden in het theatercafé (maar alleen als je zin hebt, want ook dát is vrijheid).

 

Terug