Talent uit Oost Gelre schittert in Club Moulin

Van 21 t/m 24 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical Club Moulin,  Roekeloos & Razend Romantisch. De musical vertelt het liefdesverhaal van Satine – de ster van de bekendste nachtclub van Parijs – en de arme schrijver Christian die halsoverkop verliefd op haar wordt. Maar daar komt de rijke Duke of Earl een stokje voor steken … of overwint uiteindelijk toch de liefde?

Oost Gelre – De musical speelt zich af in het Parijs van 1900. Te midden van kunstenaars, schilders, danseressen en andere excentriekelingen staat een zinderende nachtclub: Club Moulin. De Lichtenvoordse Petra Eekelder maakt als DocterAnders deel uit van de Bohemians, een stelletje artistiekelingen rondom de bekende Franse schilder Toulouse. “Zij willen een revolutionaire theatershow bedenken. In één van de leukste scenes om te spelen, improviseren we een nieuwe voorstelling bij elkaar om een geldschieter te imponeren.” Middenin die scene komt de jonge schrijver Christian op hun pad en geven zij hem de opdracht om de nieuwe voorstelling te schrijven. Als Christian kennis maakt met Satine, de ster van de nachtclub,  is hij op slag verliefd.

Bekende popnummers
Liesbeth Beerten uit Lichtenvoorde speelt een van de vijf Diamond Dogs. “Wij zijn de beste vriendinnen van Satine. Samen zijn we verleidelijk en meedogenloos, lief en ondeugend. We garanderen muzikale hoogtepunten en bezorgen menigeen rode oortjes.” Club Moulin is een hartstochtelijk verhaal gebaseerd op de film met Nicole Kidman en Ewan McGregor, dat verteld wordt aan de hand van ’s werelds bekendste popnummers, waaronder ‘Lady Marmalade’, ‘Like a Virgin’, ‘Rhythm of the Night’, ‘The Show Must Go On’ en het prachtige liefdesduet ‘Come What May’.

Argentijnse tango
De uit Lievelde afkomstige Wilfried Siemes speelt de rol van Mesjeu Jacques. “Ik ben de toneelmeester van de nachtclub, die op een soms wat lompe manier de danseressen en de ploeg bouwers in Club Moulin in het gareel wil houden.  Zijn warmere kant kan hij laten zien bij het dansen van de Argentijnse tango in de scene ‘Tango de Roxanne’, een van de mooiste scenes uit de voorstelling.”

Kaartverkoop
Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een voorprogramma met Franse chansons. Ook na afloop van de voorstelling is er een aanvullend programma in nachtclub sfeer. Het Winterswijks Muziek Theater staat van 21 t/m 24 november in Theater De Storm met de musical ‘Club Moulin’. Kaarten zijn te koop bij Theater De Storm, telefoon 0543 –  51 92 85 of online te bestellen via www.theaterdestorm.nl