Satine, Christian en Zidler in Club Moulin 2019

Liefde overwint alles in de musical Club Moulin!

Van 21 t/m 24 november staat het WMT in Theater De Storm met de musical Club Moulin,  Roekeloos & Razend Romantisch. De musical vertelt het liefdesverhaal van Satine – de ster van de bekendste nachtclub van Parijs – en de arme schrijver Christian die halsoverkop verliefd op haar wordt. Maar daar komt de rijke Duke of Earl een stokje voor steken … of overwint uiteindelijk toch de liefde?

Winterswijk – De musical speelt zich af in het Parijs van 1900. Te midden van kunstenaars, schilders, danseressen en andere excentriekelingen staat een zinderende nachtclub: Club Moulin. Frenie Houwers speelt Satine, de ster van de show: “Satine is het verschil tussen de ordinaire prostitué en een courtisane. Zij blijft te allen tijde professioneel. Totdat… ze verliefd wordt op Christian, een schrijver. Hun liefde is kort, heftig en tragisch maar ook het meest mooie wat ze beiden ooit hebben mogen ervaren. Het is het allemaal waard…de liefde. De rol heeft vele lagen. Ik hoop dat ik dát goed naar voren kan laten komen. Ze wordt geroemd en aanbeden, verraden en afgewezen, is een meesterverleidster maar ook een leugenaar. Dat blijkt uiteindelijk haar grootste valkuil, maar ook haar kracht te zijn. Ze verloochend haar eigen liefde om Christian te kunnen redden. Het schakelen tussen zijn wie ze moet zijn en zijn wie ze wil zijn, maakt dat ik als een soort kameleon helemaal kan opgaan in de rol.”

Show must go on
Mario Navis speelt de rol van Harold Zidler, de eigenaar van Club Moulin. “De rol is op mijn lijf geschreven en ik ben ontzettend blij dat ik dit personage tot uitvoering mag laten komen op het toneel. Van uitbundig en uitnodigend tot heel klein en timide, ik mag alles de revue laten passeren. Het is een uitdaging voor mij om binnen de excentrieke wereld van de Moulin Rouge alles in goede banen te leiden maar samen met mijn medewerkers – en dan vooral met mijn vrouw Marie – gaat dat eigenlijk best goed. In de voorstelling zing ik onder meer het nummer The Show must go on.” 

Alles is liefde
Sten Geerdink speelt de rol van de arme schrijver Christian die op een dag de Franse schilder Toulouse en zijn vrienden tegenkomt. Zij laten hem kennis maken met Satine, de ster van de nachtclub en hij is op slag verliefd. “Christian is een romanticus. Van achter zijn typemachine droomt hij het leven. Hij gaat vol voor de liefde. In de Moulin Rouge verliest hij zijn hart aan Satine. Zoals aan haar beloofd schrijft hij alles op en neemt hij het publiek vanaf het begin mee in het verhaal waarin de liefde letterlijk ‘alles is’. Zonder het te weten wordt dit zijn beste verhaal, het verhaal van hemzelf en Satine. Eigenlijk is de musical een hervertelling van wat hem is overkomen”, aldus Sten.

Kaartverkoop
Voorafgaand aan de voorstelling is er in de foyer een voorprogramma met Franse chansons. Ook na afloop van de voorstelling is er een aanvullend programma in nachtclub sfeer. Het Winterswijks Muziek Theater staat van 21 t/m 24 november in Theater De Storm met de musical ‘Club Moulin’. Kaarten zijn te koop bij Theater De Storm, telefoon 0543 –  51 92 85 of online te bestellen via www.theaterdestorm.nl