WMT heeft een Nieuwe muzikaal leider!

De zoektocht naar een e muzikaal leider voor het Winterswijks Muziek Theater is geĆ«indigd bij Christan Grotenbreg. Sinds begin dit jaar is hij degene die het dirigeerstokje zwaait bij het Winterswijkse musicalgezelschap. ‘Club Moulin’ is de eerste productie die hij in november samen met regisseur Jasper Korving en choreograaf Tim Aafjes op de planken brengt.

Christan Grotenbreg is qua naam misschien onbekend in de Achterhoek, toch heeft hij zijn muzikale sporen ruimschoots verdiend. De 56-jarige Rhedenaar is een muzikaal wonderkind en van alle markten thuis. “Na mijn opleiding aan het conservatorium in Arnhem heb ik een tijd gewerkt als pianist op een cruiseschip. Ik speel piano, accordeon, alle saxen en ik zing koortjes. Al 20 jaar ben ik vaste begeleider van Rob de Nijs. Ook heb ik gespeeld met artiesten als Liesbeth List en Youp van ’t Hek. Daarnaast hou ik me al een jaar of 20 bezig met het schrijven en arrangeren van musicals en geef ik les aan de musical academie. Op een of andere manier heb ik iets met musicals. Daarbij hou ik niet zo van geijkte paden, maar van stevige kost. Een goed verhaal, met inhoud. Iets waar je zowel qua muziek als qua spel je tanden in moet zetten”, aldus Christan.

Muzikaal gevoel
Als muzikaal leider is Christan eindverantwoordelijk voor het muzikale deel van de e productie ‘Club Moulin’. Christan vervolgt: “Club Moulin’ vormt het bruisende hart van het Parijse Montmartre en beschrijft het verhaal van de jonge schrijver Christian. In Club Moulin ontmoet hij de ster van de show en ze worden smoorverliefd op elkaar. Het is een hartstochtelijk verhaal met razende romantiek, roekeloze liefde en jaloezie, dat verteld wordt aan de hand van ’s werelds bekendste popnummers, waaronder ‘Like a Virgin’, ‘Rhythm of the Night’, ‘The Show Must Go On’ en ‘Lady Marmelade’. Tekstbeleving en dynamiek vind ik heel belangrijk. Zingen vanuit je muzikale gevoel. Dat is waarmee ik binnen het WMT aan de slag ga. Wat ik graag zou willen is dat we loskomen van de originele liedjes en dat we de hele musical in een club sfeer brengen die past bij het verhaal. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, want het WMT is een ontzettend leuke en getalenteerde club mensen.”